Затримано ексватажка так званого «спецпідрозділу МДБ ЛНР», який брав участь у захоплені Луганського аеропорту

Контррозвідники СБУ затримали на Луганщині колишнього бойовика так званого «МДБ ЛНР», який перебував у розшуку за участь у незаконних збройних формуваннях та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

За наявними даними, мешканець Луганська на початковому етапі російської агресії обіймав посаду командира бойової тактичної групи в «окремій бригаді спецпризначення «Одеса» так званого «МДБ ЛНР» і брав особисту участь у збройному супротиві силам АТО/ООС.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів за:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України),
  • ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Спецоперація з виведення бойовика на підконтрольну українській владі територію проводилась у взаємодії з представниками Державної прикордонної служби та за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Очолюваний ним підрозділ сприяв діяльності проросійських бойовиків при штурмі Луганського аеропорту, захопленні приміщень банківських установ та помешкань місцевих жителів. Представник т.зв. «МДБ» координував пошук і затримання українських патріотів на тимчасово окупованій території області, взаємодію угрупувань місцевих бойовиків з російськими кураторами.

Через конфлікт з іншими ватажками бойовиків зловмисник залишив їх лави і тривалий час переховувався на території РФ.

СБУ

You may also like...