Заволодіння ₴3,7 млн. – на Одещині судитимуть директора комерційного підприємства та інженера технагляду

За процесуального керівництва військової прокуратури Одеського гарнізону до суду направлено обвинувальні акти стосовно директора одного з комерційних підприємств за фактом заволодіння грошовими коштами й службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України) та інженера-інспектора технічного нагляду Управління капітального будівництва Міністерства оборони України за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2017 році керівник комерційного підприємства, виконуючи договір підряду щодо реконструкції казарми під житловий будинок для військовослужбовців та членів їх сімей у м. Подільську Одеської області, в актах умисно завищив обсяг фактично виконаних робіт, заволодівши бюджетними коштами на загальну суму 3,7 млн грн. Інженер технічного нагляду, не перевірив обсяги виконаних робіт, безпідставно прийняв і підписав офіційні документи, які стали підставою для оплати підрядних робіт, які фактично підприємство не виконувало.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Приморським відділом поліції в м. Одесі Головного управління Нацполіції
в Одеській області, оперативний супровід – підрозділом кримінальної поліції та Управління стратегічних розслідувань Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Спеціалізованої прокуратури
у військовій та оборонній сфері Південного регіону

You may also like...