Жителька м. Черкаси відповідатиме за образу честі і гідності військовослужбовців

Черкаською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою жительки м. Черкаси у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 435-1 КК України (образа честі і гідності військовослужбовця).

Так, в ході обговорення посту у соціальній мережі «Facebook» про необхідність благодійної допомоги ЗСУ підозрювана негативно висловлювалась щодо такої допомоги та неодноразово розміщувала нецензурні коментарі в сторону ЗСУ.

Ищите след “русских денег”. Как “русский мир” захватывает Беларусь |  Белорусский Партизан

Ілюстративне фото

Крім того, підозрювана усвідомлюючи, що вона спілкується в особистій переписці з військовослужбовцем ЗСУ образила честь і гідність захисника лайливими  та принизливими словами.

Вказані обставини не можуть залишитись без належного реагування під час війни, а дії громадян України, які проявляють зневагу до військовослужбовців ЗСУ та тих хто боронить батьківщину, несуть високу суспільну небезпеку, тому прокурори Черкаської обласної прокуратури жорстко та принципово реагуватимуть на такі факти.

Правопорушниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 435-1 КК України.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими УСБУ в Черкаській області.

Довідково: образа честі і гідності військовослужбовцю, який здійснює заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації карається обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

You may also like...