Виділення ₴28 млрд. (замість ₴177 млн.!) на РНБО свідчить про намір розподілити ці кошти в Офісі президента у ручному режимі – Ар’єв

Виділення у проекті Державного бюджету на 2020 рік 28 мільярдів гривень на Раду національної безпеки і оборони, яка є консультативним органом, свідчить про те, що намагатимуться певні кошти розподіляти в ручному режимі в Офісі президента.

Таку думку “Прямому” в кулуарах парламенту висловив народний депутат фракції “Європейська Солідарність”, голова постійної делегації ВРУ VIII скликання у ПАРЄ Володимир Ар’єв.

“Власне, відбувалося коригування з моменту призначення нового уряду. Тим не менш, є цілком характерні тенденції. Коли, наприклад, на книговидавництво зменшується сума вдвічі. Тобто не потрібні Україні освічені люди, які читають. Треба ті, які дивляться телевізор, і бажано “95 квартал” цілодобово. Отакі люди будуть гарними виборцями”, – сказав Ар’єв.

Він нагадав, що в команді Зеленського обіцяли, що будуть скорочені витрати на президента та його Адміністрацію (Офіс – ред.).

“Але відкриваємо проект бюджету, який нам роздали, і бачимо збільшення витрат. Тобто лише поверхневий погляд на цей бюджет свідчить про те, що попередні обіцянки, які давалися в різних формах, абсолютно не враховані документально. І навіть такі речі незрозумілі, як виділення 28 мільярдів гривень не для Міністерства оборони, а для РНБО, яка не є окремим органом, а є консультативним органом – свідчить про те, що або не розуміють що роблять, або намагатимуться певні кошти розподіляти в ручному режимі знову ж таки в Офісі президента. Тому що РНБО існує при президентові України”, – додав Ар’єв. // Прямий

You may also like...