Президент США Джо Байден приїхав до Києва

Президент США Джо Байден у понеділок, 20 лютого, прибув з неанонсованим візитом до Києва.

Про це повідомляє кореспонденка Суспільного.

t.me/V_Zelenskiy_official/5182

Президентів України і США Володимира Зеленського і Джо Байдена помітили біля столичного Михайлівського собору під час повітряної тривоги.

“Джозефе Байдене, вітаю в Києві! Ваш візит – це надзвичайно важливий прояв підтримки для всіх українців”, — написав Зеленський у Телеграм.

Раніше стало відомо, що у Києві перекрили низку вулиць, зокрема, центр. Це повʼязано з приїздом офіційних іноземних делегацій до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні. Цю інформацію підтвердили Суспільному у поліції Києва, але подробиць не повідомляли.

Це перший візит Байдена в Україну під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, а також за часів президентства. Як віцепрезидент Байден був в Україні 6 разів.

Раніше було відомо, що Байден 20 лютого мав здійснити поїздку до Польщі. При цьому координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі заявляв, що під час поїздки президента США Джо Байдена до Польщі зустрічі із українським президентом Володимиром Зеленським не заплановано.

21 лютого очікується зустріч Байдена з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Заплановано обговорити двостороннє співробітництво, а також спільні зусилля щодо підтримки України та зміцнення НАТО. Також не виключається, що однією з тем переговорів стане питання про збільшення присутності військ США в Польщі.

You may also like...