У Тимошенко придумали виправдання голосування “Батьківщини” за відставку Разумкова

Депутат фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв розповів, чому депутати його політсили голосували за відставку спікера парламенту Дмитра Разумкова.

“Поки тут сидить парламентська більшість в складі “Слуг народу” і двох груп, тут нічого не зміниться”, – заявив він журналістам в кулуарах парламенту, передає кореспондент LB.ua.

Соболєв пояснив голосування "Батьківщини" за відставку РазумковаСоболєв розповів, що напередодні мав розмову з Разумковим щодо порушення регламенту.

“Я вчора особисто підійшов до Разумкова, мої колеги з ним спілкувалися. Ми спитали: “є порушення регламенту, ви будете подавати до суду?” Він каже: “ні, я хочу, щоб ця ситуація була доведена до абсурду, я – за те, щоб було голосування в таких умовах””, – зазначив Соболєв.

Він наголосив, що на його думку, Разумков – найбільш підготовлений політик для посади спікера, однак, коли ним керує монобільшість, його роблять “винним у всьому”.

“Якщо брати і порівнювати Разумков, Стефанук іи Корнієнко… Ми чудово розуміємо, що Разумков і підготовлений набагато краще. Він мав хоч якісь поняття про моральність, честь… Але, вибачте, коли ним керує ця монобільшість… Виявляється, Разумков винуватий в усьому”, – зазначив Соболєв.

Це не абсурд – це крах монобільшості”, – сказав нардеп у відповідь на питання журналістів, чому його фракція все ж проголосувала “за цей абсурд”.

При цьому Соболєв додав, що “Батьківщина” не голосуватиме за призначення головою Верховної Ради представника від “Слуги народу”.

Нагадаємо, сьогодні Рада відкликала з посади спікера Разумкова. За віддали голоси 284 народні депутати. “Слуги народу” дали 215 голосів, ОПЗЖ – 0 , “Євросолідарність”, – 0, “Батьківщина” – 20, “Голос”, – 6, “Довіра” – 18, “За майбутнє” – 19, позафракційні – 6.

Коментуючи голосування “Батьківщини” разом зі “Слугою народу” та депутатськими групами, Разумков заявив, що в Раді “може з’явитися нова коаліція” – “СНБ”.

You may also like...