Експерти назвали найкращий пробіг для продажу автомобіля

Коли саме продавати авто, скільки кілометрів потрібно проїхати? Експерти назвали оптимальний пробіг, після якого потрібно терміново продавати машину.

У дослідженні приймали участь 3000 українців. Під час опитування 31% українців зізналися, що вони намагаються міняти авто кожні п’ять років. Ще 30% водіїв роблять це кожні 6-10 років. І лише кожен десятий житель України змінює старий транспортний засіб на новий кожні 2-3 роки.

авто

На думку 24% учасників опитування, міняти новий автомобіль треба одразу після досягнення 100-150 тисяч кілометрів пробігу. Ще 19% автолюбителів України збираються робити це тільки після 140-200 тисяч кілометрів їзди. Можна зробити висновок, що автівки з пробігом до 140 000 кілометрів мають найбільшу ліквідність.

Які фактори впливають на вартість автомобіля?

Вартість авто залежить від декількох факторів, на які потрібно звертати увагу кожному власнику авто:

  1. Зазвичай після пробігу 100 000 кілометрів закінчується гарантійне обслуговування авто. Після нього водію все частіше доводиться міняти мастило та гальмівну рідину, регулювати гальма;
  2. Технічний стан. Наприклад, якщо автомобіль потрапив у ДТП, його вартість може знизитися у декілька разів;
  3. Пропозиція на ринку. Якщо це популярна марка авто, продати її з максимальною вигодою непросто.

Активність покупців досягає свого піку навесні та влітку. З настанням тепла у багатьох автолюбителів з’являється бажання придбати нове авто. Саме тому корисні лайфхаки для автомобілістів точно не будуть зайвими. Сімейні седани користуються попитом у будь-яку пору року, а спортивні автомобілі зазвичай купують влітку.

Взагалі, коли люди обирають автомобіль, вони звертають увагу на дві речі: рік випуску та пробіг. Це найголовніші фактори, що дозволяють оцінити технічний стан авто. Але пробіг не є абсолютним критерієм. Як дуже великі, так и занадто маленькі показники повинні викликати підозру. Наприклад, якщо ви купуєте Renault Logan та бачите на одометрі лише 15 000 км за 5 років, поспішати з покупкою точно не варто. Є вірогідність, що реальний пробіг набагато вище, або автомобіль довгий час простояв у гаражі без руху. Тому при купівлі авто віком до 3 років краще обирати моделі з пробігом 50-60 тисяч кілометрів. Також потрібно пам’ятати про те, що реальні проблеми з двигуном починаються після 150-200 тисяч кілометрів пробігу. Тому такі авто краще навіть не розглядати.

You may also like...