Мешканець Луганщини намагався перевезти та збути на території РФ близько 1 кг наркотичних засобів

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні стосовно 31-річного громадянина України за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 305 КК України (закінчений замах на контрабанду особливо небезпечних наркотичних засобів в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне зберігання та перевезення з метою збуту небезпечних наркотичних засобів в особливо великих розмірах).
Слідством встановлено, що у липні 2018 року мешканець м. Лисичанська, маючи намір збути на території Російської Федерації особливо небезпечні наркотичні засоби, прибув на власному автомобілі до пункту пропуску для автомобільного сполучення «Танюшівка-Ровеньки». З метою приховування від митного контролю наркотичних засобів обвинувачений розмістив їх у тайнику, сконструйованому у паливному баку автомобіля та намагався виїхати до РФ для подальшого збуту.

Під час проходження митного контролю співробітниками митного посту «Танюшівка» Луганської митниці Державної фіскальної служби та Луганського прикордонного загону виявлено та вилучено особливо небезпечні наркотичні засоби загальною масою близько 1 кг.

Під час досудового розслідування громадянину повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 КК України. До підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Наразі обвинувальний акт направлено до Новопсковського районного суду, який обере передбачену законом міру покарання.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 305 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 12 років; санкція ч. 3 ст. 307 КК України –від 9 до 12 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...