Під крики “Ганьба!” Рада поповнилася організатором сепаратистського референдуму

Колишній мер Добропілля Андрій Аксьонов, у якого нібито є паспорт Російської Федерації, офіційно склав присягу народного депутата України.

Однак присягу йому довелося приносити з ложі для гостей, оскільки трибуну Ради заблокували нардепи “Євросолідарності”, “Голосу” та позафракційний депутат Гео Лерос.

Фото: Скріншот відео

Парламентарії освистали Аксьонова та скандували: “Ганьба!” під час його виступу. У той же час, нардепи ОПЗЖ вітали Аксьонова і тиснули йому руку.

Віце-спікерка парламенту Олена Кондратюк зробила публічний запит до Служби безпеки, щоб вони дали відповідь, чи є у Аксьонова російський паспорт.

“Дозвольте мені теж сказати від президії Верховної Ради. Це дійсно дуже контрверсійне питання – прийняття присяги нардепом Аксьоновим… Я прошу врахувати це як публічний запит до голови Служби безпеки про те, чи дійсно володіє пан Аксьонов паспортом іншої країни”, – сказала вона.

Корндратюк пообіцяла поінформувати про відповідь СБУ.

Нагадаємо, Аксьонов виграв довибори у Верховну Раду в одномандатному окрузі №50 у Донецькій області. Він має отримає мандат Руслана Требушкіна, який за підсумками місцевих виборів у жовтні став мером Покровська.

Аксьонов раніше двічі обирався Новодонецьким селищним головою у 2008 році та 2010 році, а з 2015 року двічі вигравав вибори мера Добропілля.

Новоспеченому нардепу закидають проведення сепаратистського “референдуму” у 2014 році, наявність російського паспорта та “лікування” на території окупованого Криму, образу проукраїнських активістів і неповагу до загиблих воїнів АТО. Також проти нього відкрито кримінальну справу. Докладніше читайте в матеріалі “Нардеп з паспортом РФ: кого обрали в парламент на Донеччині”. // LB.ua

You may also like...