Порошенко прокоментував оголошення Зеленським дострокових виборів

Екс-президент України Петро Порошенко наголосив, що Верховну Раду потрібно розпускати тоді коли для цього є вичерпний перелік підстав.

Про це він розповів в коментарях журналістам.

Фото: president.gov.ua

“Я думаю, що це природне бажання президента мати більшість в Верховній Раді. Я свого часу, маючи вибори 25 травня, зробив все для того, щоб провести дочасні вибори. Єдина проблема, що демократія – це є процедура, а Конституція – це є основний закон держави, який обов’язково треба дотримуватись. І Верховну Раду можна розпускати не тоді коли забажається президенту, навіть коли це для нього потрібно, а тоді коли є вичерпний перелік підстав для таких дій президента. Вони складаються з двох позицій. Перша позиція, це відсутність коаліції, яка зафіксована і має бути чітко пройдена вся процедура і друге, це не можна робити пізніше, ніж за 6 місяців до закінчення терміну повноважень нового парламенту, – сказав Порошенко.

Також Порошенко наголосив, що на сьогоднішній день Конституція не була дотримана.

“На сьогоднішній день ми бачимо, що почала діяльність ця команда з порушення Конституції. Це точно не може не викликати занепокоєння”, – додав політик.

Порошенко також наголосив, що кожен справжній політик в будь-який час має бути готовий до виборів.

“Моя команда готова до виборів. Моя команда буде брати участь у виборах. І моя команда переможе у виборах. Найближчим часом ми будемо збирати з’їзд партії, де буде дуже серйозний ребрендинг партії, де буде проведено дуже серйозне переформатування та оновлення і партії, і партійного списку. Ми твердо переконані, що на сьогоднішній день наша участь в парламенті є абсолютно необхідною.

Тому що ми маємо, з одного боку, захистити європейські та євроатлантичні здобутки, які ми отримали нашою командою. З іншого боку, не дати розвернути країну назад в бік в Росії, зупинити ті реформи, які нами були розпочаті. І те, що сьогодні відбувалося у Верховній Раді, коли тишком-нишком за дуже прискореним темпом намагалися змінити виборче законодавство, причому змінити його на користь закритих списків, змінити для того, щоб проходили нікому невідомі секретарки, водії і охоронці, – це точно не є виборчою реформою, це точно не є тим, чого потребує зараз Україна.
Ми завжди стоїмо на позиції, що країна потребує нового виборчого законодавства з відкритими списками”, – додав Порошенко.

За словами політика, “наша політична команда запропонувала, щоб Верховна Рада негайно приступила до розгляду Виборчого кодексу і прийняла його, можливо, вже для наступного складу Верховної Ради. Але це є, на моє глибоке переконання, конче потрібно”. // Прямий

You may also like...