Порошенко прокоментував свій візит у ДБР (відео)

Державне бюро запитувало п’ятого президента України Петра Порошенка про приватизацію “Приватбанку”, підписання Мінських угод,  а також ротацію українських моряків у Керченській протоці.

Про це заявив п’ятий президент України Петро Порошенко розповів у коментарі журналістам. Трансляцію вів “Прямий”.

“На сьогоднішній день Портнов і його камарилья збираються тиснути на нас через ДБР. Ми хочемо наголосити, що нікому цього не дозволимо зробити. Я прив’язую сьогоднішню подію з обшуком у колишньої голови Нацбанку Гонтарєвої, спаленням машини її дітей, тиском на її родину”, – зазначив політик.

Він також наголосив на необхідності націоналізації “Приватбанку”, розслідуванням правомірності якої займається ДБР.

“Ми на 100% праві, закон точно на нашому боці. Націоналізація ” Приватбанку” була елементом захисту від грабіжницьких дій, які висмоктували з країни величезну суму грошей, але чомусь ДБР та інші правоохоронні органи цим займатися не хочуть. Але ми нічого не боїмося. Питали щодо обставин наради в Адміністрації президента, де обговорювались ті ризики й загрози для країни, які з’явилися у зв’язку з прийняттям сумнозвісного рішення окружним судом по скасуванню націоналізації “Приватбанку “, – сказав п’ятий президент України.

Зокрема Порошенко розповів про допити з приводу ситуації із захопленням Росією українських моряків у Керченській протоці.

“Крім того, було запитання по морякам і справі по Керченській протоці. Їм (ДБР – ред.) не достатньо рішення міжнародного трибуналу, який чітко визнав право України користуватися української Керченською протокою і українським Азовським морем, а також узбережжями Маріуполя і Бердянська, де ВМС України несуть берегову оборону. Саме внаслідок рутинної ротації наших кораблів була проведена операція, яка була проти них здійснена з боку Росії. І ця агресія визнана світом”.

Він також зазначив, що після захоплення моряків, за дорученням президента був проведений міжнародний трибунал, який повністю визнав правоту України.

“ДБР проводить розслідування того, чи має право Україна захищати своє Азовське море, свій водний простір і чи взагалі має право Україна боронити рідну землю. На сьогодні ми чітко довели, що ця позиція ДБР є незаконна. Також були передані мої письмові покази з цього приводу”, – зауважив лідер “Європейської солідарності”.

Порошенко також розповів про кримінальну справу, яка була відкрита проти нього та колишнього голови МЗС Клімкіна щодо підписання Мінських угод.

“Вчора був верх неприйнятності, коли Солом’янськй районний суд зобов’язав НАБУ зареєструвати кримінальну справу проти мене і міністра закордонних справ Клімкіна по підписанню та імплементації Мінських угод – рішення, на базі якого було сформовано механізм захисту, який дозволив зупинити російську військову агресію, рішення за невиконання якого світова коаліція запровадила санкції проти країни-агресора”.

П’ятий президент України зауважив, що попри спроби Портнова тиснути на нього і його політичну силу є марними.

“Зокрема були питання про проведення судової реформи. Портнов і його камарилья намагаються вплинути на це через ДБР. Але нас не налякати, правда і закон з нами. Тому, ніякий тиск, ніяка заборона пані Геращенко виступати в Раді, ніякі обшуки й виклики на допити нас не зупинять”, – підкреслив Порошенко.

You may also like...