Реакція на указ Зеленського про надання громадянства України російським «опозиціонерам»

Народний депутат України Володимир Ар’єв відреагував на указ Зеленського про надання громадянства України російським опозиціонерам.

Політик зауважив, що ніхто в ОПУ не прорахував відкриття доступ до українського громадянства лімонівцям-«малокримам», які цілком підпадають під визначення російської переслідуваної опозиції і які можуть стати основою для нових вогнищ сепаратистського руху в Україні. Про це розповідає Zrada.today з посиланням на допис депутата у соцмережі фейсбук.

Володимир Ар’єв пише: «Зеленський вирішив спростити надання громадянства України російським опозиціонерам. Чи продумано? Давайте розберемося. Серед російської опозиції є партія Едічкі Лімонова, так звані націонал-більшовики. Це вони проводили акції «Нам мало Крима», де вимагали приєднання до РФ всієї України або інших регіонів. Ніхто в ОПУ не прорахував відкриття доступ до українського громадянства лімонівцям-«малокримам», які цілком підпадають під визначення російської переслідуваної опозиції і які можуть стати основою для нових вогнищ сепаратистського руху в Україні у разі набуття громадянства».

Політик також звертає увагу на те, що в цьому указі запобіжників від інфільтрації російського дестабілізаційного сценарію немає.

«Перевірка СБУ – не дуже ефективний варіант, а прямої заборони набуття громадянства учасникам антиукраїнських політичних рухів немає. Тому, треба пильнувати, коли, згідно указу, будуть вноситися відповідні законопроекти до ВР. Аби шпарина не перетворилася на відкриті ворота агресору. А те, що всі наслідки нова влада не прораховує – то не просто журба-пічаль, це небезпека державі», – наголошує Ар’єв.

Нагадаємо, що координатор проекту «Стоп террор», блогер Семен Кабакаєв, також відреагував на указ Зеленського про спрощення отримання росіянами українських паспортів. Він з обуренням заявив, що не бажає бачити в нашій державі “лібералів”, які постійно сиплються на питанні: чий Крим?

You may also like...