Суд скасував штраф в 55 мільйонів для групи Тігіпка

Господарський суд Києва задовольнив позов групи “ТАС” Сергія Тігіпка і скасував штраф Антимонопольного комітету на суму 55 млн гривень за порушення при покупці пакету акцій ВАТ “Дніпрометиз”.

Про це повідомляє FinClub з посиланням на рішення суду від 21 листопаду, зазначає Економічна правда.

Image result for Сергія Тігіпка

Blossom Investments OU, яка входить в групу “ТАС”, оскаржила в суді рішення АМКУ, згідно з яким регулятор оштрафував компанію за придбання контрольного пакета акцій заводу “Дніпрометиз” без відповідного дозволу”, – йдеться в повідомленні.

Суд постановив скасувати рішення АМКУ, бо вважає його “непідтвердженими належними і допустимими доказами”, а висновки, викладені в рішенні, не відповідають обставинам справи.

Крім того, суд угледів при прийнятті рішення АМКУ порушення застосування норм матеріального права.

25 квітня АМКУ оштрафував групу компаній “ТАС” Сергія Тігіпка на 55 млн грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції при придбанні акцій ПрАТ “Дніпрометиз” (Дніпро) і відмовив у концентрації.

27 жовтня 2017 року підсанкційна “Северсталь” продала ПрАТ “Дніпрометиз”: її дочірня компанія Cambay Services Ltd. завершила операцію з продажу 100% акцій Dealzone Holding Ltd., що володіє 98,6% “Дніпрометизу”. АМКУ розглядав придбання новим власником акцій ПрАТ “Дніпрометиз” (Дніпро) з грудня 2017 року.

“Северсталь” придбала 60% акцій “Дніпрометизу” в 2006 році у групи “ТАС”, у 2008 році докупила у “ТАС” ще 34,6% акцій, сконцентрувавши частку в підприємстві до 98,6%

Раніше АМКУ повідомив, що новий власник одного з найбільших підприємств по виготовленню металевих виробів України – ПрАТ “Дніпрометиз” – не звертався в АМКУ за дозволом на концентрацію контрольного пакета акцій заводу: “В АМКУ в період з 1 січня по 2 листопада 2017 роки не надходили будь-які заяви від суб’єктів господарювання про надання дозволу на придбання акцій ПАТ “Дніпрометиз”.

“Дніпрометиз” виробляє метизні вироби з низьковуглецевих сталей. Потужність підприємства – 120 тис. тонн в рік.

За даними НДУ на третій квартал 2018 року, у власності Dealzone Holding Ltd. (Британські Віргінські о-ви) знаходиться 98,6578% акцій “Дніпрометизу”.

Статутний капітал ПАТ “Дніпрометиз” становить 83,480 млн грн, номінал акції – 68,08 грн.

You may also like...