Бойовики на Донбасі повторно мінують територію в районах розведення військ

На Донбасі російсько-окупаційні війська мінують нові території, в тому числі – боєприпасами, вилученими під час розмінування ділянок в районах відведення військ.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Картинки по запросу мины

“Російські окупанти продовжують інтенсивні роботи з удосконалення фортифікаційного обладнання передових позицій з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. Зокрема, в авральному порядку здійснюється облаштування позицій і інших інженерних об’єктів, у т.ч. для їх використання у зимовий період”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ворогом встановлюються додаткові мінно-вибухові загородження з використанням заборонених міжнародними конвенціями протипіхотних мін та саморобних вибухових пристроїв, у тому числі поза межами позицій. При цьому, для мінування окремих ділянок території окупанти використовують міни, вилучені під час розмінування місцевості у районах відведення військ.

Речник також зазначив, що недотримання російськими найманцями заходів безпеки у ході мінування та інженерного обладнання об’єктів на передових позиціях призвело до їх загибелі та поранень у 3 окремій мотострілковій бригаді (ОМСБр), 9 окремому мотострілковому полку 1 АК, 2 та 4 ОМСБр 2 АК ЗС РФ.

Нагадаємо, що 28 листопада збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. // “Прямий”

You may also like...