Кабмін затвердив спрощену процедуру списання військового майна за рішенням командира

Кабмин

Майно військових частин на суму до 1,7 млн. грн. на час воєнного стану дозволили списувати за рішенням командира. Зброї це не стосується.

Кабінет міністрів 16 лютого вніс зміни до положення про порядок обліку, зберігання, списання та використання військового майна у Збройних Силах України, спростивши процедуру його списання. Про це повідомив представник Кабміну в Раді Тарас Мельничук, пише liga.net.

Законопроєкт 10039 про спрощення процедури списання військового майна у ЗСУ парламент ухвалив ще на початку жовтня 2023 року. Закон набув чинності 7 лютого після підписання його президентом.
Документ дозволяє під час воєнного стану списувати закріплене за військовою частиною майно (крім зброї) вартістю до 1,7 млн грн наказом командира за поданням комісії. Для цього не потрібні будуть ніякі погодження.

Якщо майно було втрачене внаслідок бойових дій, воно списується єдиним актом з описом події та переліком. Його мають підписати щонайменше два учасники або свідки події (за наявності) та затвердити командувач відповідного виду Збройних Сил.

Командуванню встановлені конкретні строки для ухвалення рішень, щоб ці документи там не накопичувались і не зависали.

 

You may also like...