Кадри із звірствами росіян на Київщині жахають, але ви ще не бачили Маріуполя, – полк “Азов”

“Тактика ворога полягає у тому, щоб повністю знищити місто разом із мешканцями”.

Військові полку “Азов” наголошують, що кадри із передмістя Києва жахають, але ситуація у заблокованому росіянами Маріуполі –  набагато гірша.

Немецкий эксперт: Действия России в Мариуполе можно назвать геноцидом |  Анализ событий в политической жизни и обществе Германии | DW | 24.03.2022

Про це заявив начальник штабу полку Богдан Кротевич, передають “Факти ICTV”.

“Ситуація в місті залишаєтсья критичною. 90% міста знищено ворожою авіацією та артилерією. До 200 тис. громадян знаходяться або під завалами, або в бомбосховищах під постійними обстрілами росіян. У них немає їжі, води, електроенергії. В нас немає змоги їм допомогти, бо ви ведемо запеклі бої в місті. У нас немає повітряної тривоги як такової, бо вона почалась із 1 березня та не закінчується досі”, – сказав він.

Кротевич зазначив, що те, що зараз відбувається в Маріуполі – це геноцид українського населення.

“Мене вражає та обурює що дозволяють собі російські війська… Тактика ворога полягає у тому, щоб повністю знищити   місто разом із мешканцями. Після того, як танки руйнують будівлі, ворог здійснює масований наступ своєю піхотою”, – розповів військовий.

Однак, наголосив він, незважаючи на те, що ворог перевищує в кількості особового складу та техніки, це – ніщо в порівнянні з мотивацією та професіоналізмом наших солдатів.  За його словами, з ворогом захисники Маріуполя говоритимуть лише “мовою зброї”.

Нагадаємо, захисники Маріуполя міцно тримають оборону в повній блокаді. Однак, мирним жителям доводиться дуже тяжко. Росіяни не припиняють обстріли та не узгоджують гуманітарні коридори для евакуації.

3 квітня заступник командира полку “АЗОВ” з позивним Калина закликав українців допомогти захисникам Маріуполя, деблокувавши місто, щоб вивезти звідти дітей.

Раніше командир окремого загону спецпризначення Нацгвардії “Азов” Денис Прокопенко розповів, у яких тяжких умовах захисники Маріуполя тримають оборону – військові через голод непритомніють, а пити воду доводиться з батарей. // LB.ua

You may also like...