Кремль наказав ЗМІ не розповідати про злочини своїх окупантів, які повернулись з війни в Україні

Адміністрація президента країни-агресора дала нові вказівки державним та провладним російським ЗМІ не публікувати новини про злочини росіян, які повернулися з війни в Україні, зокрема, про найманців та помилуваних владою ув’язнених.

Про це пише Meduza з посиланням на близьких до влади співробітників видань.

Кремль наказав пропагандистам не розповідати про злочини окупантів, які повернулись з війни

Співрозмовники уточнили, що раніше їм не надсилали подібних вказівок. Деякі провладні ЗМІ із задоволенням публікували подібні новини, бо “кримінал завжди дає хороший трафік, а згадка про СВО в заголовку підігріває аудиторію, робить новину більш клікабельною”.

Наприклад, у середині жовтня одне з видань повідомляло про те, що колишній найманець “ПВК Вагнер” повернувся з війни та зарізав бабусю-інваліда через гроші.

Близький до АП співрозмовник видання пояснив, що обмеження на такі новини “назріли, щоб росіяни не вважали бійців потенційними злочинцями, не боялися їхнього повернення”.

Він також зазначив, що по-справжньому “патріотичні журналісти” і до рекомендацій Кремля розуміли “недоречність” таких публікацій.

У свою чергу джерело видання, близьке до адміністрації президента РФ, підкреслило, що начебто “є бажання показати, що з фронту повертаються реально ввічливі, чуйні й турботливі люди”. // УП

You may also like...