На Волині затримали диверсанта – бойовика так званої “ДНР”

Підозрюваний незаконно перетнув білорусько-український кордон.

Співробітники Служби безпеки України затримали бойовика “ДНР” у Волинській області. Підозрюваний готував диверсії на території західних областей України.

Бойовик "ДНР" планував диверсії в західних областях України/скріншот

Бойовик “ДНР” планував диверсії в західних областях України/скріншот

Про це повідомляє прес-служба СБУ Волинської області.

“Правоохоронці встановили, що громадянин РФ протягом 2014-2015 років воював у складі бандформуваннях “ДНР”.  Зокрема, він був членом НЗФ “Схід”, а потім і бригади “П’ятнашка”. Бойовик воював на боці терористів проти ЗСУ поблизу Світлодарської дуги, м. Авдіївка, м. Ясинувата, м. Красний Лиман”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в березні він незаконно перейшов білорусько-український кордон. Підозрюваний планував потрапити до Львова та Тернополя, щоб влаштувати диверсії.

“Для цього у нього з собою були необхідні засоби ураження і прикриття. Правоохоронці затримали диверсанта в прикордонному районі Волинської області”, – повідомили в СБУ.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 110 “Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”, статтею 260 “Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”, статтею 263 “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами” Кримінального кодексу України. Зловмисник перебуває під вартою. // УНІАН

You may also like...