Німецька компанія, яка виробляє дрони, відкрила новий завод в Україні

Німецька компанія Quantum Systems, яка з 2022 року постачає безпілотники Силам оборони, відкриває новий завод в Україні.

Про це повідомили на сайті компанії.

Нове виробництво відкрили під час візиту віцеканцлера та міністра економіки Німеччини Роберта Габека до Києва 18 квітня.

Як зазначається, безпілотники-розвідники Quantum Systems Vector експлуатуються в Україні з травня 2022 року. Наразі через German Enablement Initiative було надано 212 систем.

До кінця року в Україну очікується постачання 500 безпілотників-розвідників Quantum Systems. Очікується, що нове виробниче підприємство збільшить виробничу потужність до 1000 безпілотників на рік, включно виробництвом запасних частин.

Це вже друге підприємство компанії Quantum Systems в Україні. Очікується, що до кінця року на ньому працюватиме близько 100 людей.

Німецький виробник інвестує до шести мільйонів євро протягом наступних двох років.

«Для компанії це є вотумом довіри до України та її співробітників. І водночас свідчить про власну прихильність компанії надавати Україні довгострокову підтримку в захисті країни», — зазначили в Quantum Systems.

Наразі Quantum Systems працює як компанія подвійного призначення з приблизно 250 співробітниками в трьох місцях для цивільного та державного секторів. Виробництво в Україні є четвертим заводом із семи локацій у всьому світі. // hromadske

You may also like...