Результати переговорів у Мінську свідчать про непрозорість ухвалення рішень щодо окупованого Донбасу

Результати переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську, які відбулись вчора, 19 вересня, на яких Україна відмовилась підписувати нібито узгоджену формулу Штайнмаєра, свідчить про непрозорість ухвалення рішень української влади щодо окупованого Донбасу.

Про це заявив народний депутат від “Європейської Солідарності” Ахтем Чийгоз у кулуарах парламенту.

“Таке відчуття, що все робиться настільки не прозоро… Після заяви міністра іноземних справ “(Вадима Пристайка – ред.) що домовились (про “формулу Штайнмаєра” щодо окупованого Донбасу – ред.), а потім немає підписання, то це свідчить компетенцію міністра. Таке відчуття, що наша влада, то у ліс, то у по дрова. Тут мова йде про компетенції і про злагодженість влади у цих питаннях”, – заявив Чйгоз.

Він додав, що Україна у жодному разі не має відводити свої війська від лінії зіткнення на Донбасі.

“Ми на своїй землі, на яких підставах ми маємо відходити на своїй землі. Якщо мова йде про розведення військ, то російські війська мають забиратися. Я хочу побачити цей наказ командувача ООС, він не має бути секретним”, – підкреслив депутат.

Нагадаємо, на переговорах у Мінську Україна висунула низку вимог щодо реалізація “формули Штайнмаєра” щодо окупованого Донбасу.

Раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна погодила застосування “формули Штайнмаєра”. // “Прямий”

You may also like...