Росія все підготувала для терористичного акту на Запорізькій атомній станції, – Зеленський

Українська розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції з викидом радіації.

Вони все підготували для цього. Про це президент України Володимир Зеленський сказав у зверненні до українців за результатами доповіді розвідувальних служб та СБУ.

Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції і все підготувала для цього, – Зеленський

Фото: Пресслужба Офісу президента України

“На жаль, уже неодноразово мені доводилося нагадувати, що радіація не знає державних кордонів і те, по кому вона вдарить, визначається лише напрямком вітру. Ми передаємо всю наявну інформацію нашим партнерам – кожному у світі. Усі докази. Європа, Америка, Китай, Бразилія, Індія, арабський світ, Африка – усі країни, абсолютно всі мають це знати. Міжнародні організації. Усі”, – сказав він.

Президент наголосив, що жодних терактів на атомних станцій ніколи, ніде не повинно бути. Цього разу не має бути як із Каховкою: світ попереджено, отже, світ може і повинен діяти.

ЗАЕС була захоплена окупантами на початку повномасштабного вторгнення. Відтоді росіяни постійно ризикують влаштувати атомну катастрофу, оскільки розмістили на станції свої боєприпаси та зброю. Станція багато разів екстрено вмикалася від електропостачання, але українські фахівці, які продовжують підтримувати її життєдіяльність, приводили ЗАЕС до ладу.

20 червня начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що росіяни додатково замінували ЗАЕС. Зокрема, охолоджувач.

На початку червня ворог вже вчинив теракт із масштабними наслідками – підірвав заміновану ним Каховську ГЕС. // LB.ua

You may also like...