СБУ ідентифікувала всіх колаборантів і зрадників, які вступили до окупаційного «мвд рф» на Херсонщині

Служба безпеки посилила контррозвідувальні заходи на південному фронті. В результаті масштабної слідчо-оперативної роботи встановлено особи всіх колаборантів і зрадників, які вступили до створеного окупантами «главного управлєнія мвд Херсонской області».

Псевдоутворення виконує завдання щодо придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованих районів півдня України. Це відбувається шляхом масових репресій, переслідувань і незаконних затримань громадян.
Для цього, зокрема, окупанти відновили діяльність регіонального підрозділу міліції «Беркут».
До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство та погрози вбивства. Зафіксовано факти викрадення і катування людей.
Також колаборанти під керівництвом російських спецслужб здійснюють підбір та вербування своїх «однодумців», яким пропонують приєднуватись до угруповань окупаційного «главку мвд».
Для пошуку «кандидатів» використовують особисті зв’язки, у тому числі серед колишніх співробітників правоохоронних органів.
Під час оперативних дій співробітники СБУ зібрали всі установчі дані на кожного колаборанта, задокументували злочинну діяльність і встановили місця їх перебування та маршрути переміщення.
За матеріалами СБУ, вже повідомлено про підозру 26 представникам «обласного управлєнія мвд», які переховуються на тимчасово окупованій території Херсонщини. 14 із них є колишніми працівниками Національної поліції. Підозра оголошена за ч.7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).
Ось деякі з фігурантів, які входять до так званого «керівного складу»:
▪️Бобришев В.М. – начальник управління кадрового забезпечення;
▪️Трубаєв М.В. – начальник управління карного розшуку;
▪️Гаркуша Г.О. – командир батальйону «Беркут»;
▪️Савіна Н.В. – заступник начальника управління кадрового забезпечення – начальник відділу кадрів;
▪️Стусенко Є.Г. – заступник начальника слідчого управління – начальник слідчого відділу Суворовського міського відділу поліції;
▪️Малиновський Р.О. – заступник начальника управління карного розшуку – начальник відділу розкриття злочинів проти особи;
▪️Горєлов К.В. – начальник Центру громадських зв’язків;
▪️Великосельський Є.В. – начальник Суворовського міського відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків;
▪️Шершень М.В. – начальник Суворовського міського відділу дільничних інспекторів поліції;
▪️Одинець С.С. – заступник начальника Суворовського міського відділу дільничних інспекторів поліції.
Наразі тривають комплексні заходи для притягнення кожного зрадника і колаборанта до відповідальності за злочини проти України.
Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за співпрацю з окупантами.
Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

You may also like...