Щодо SpaceX Маска розпочато розслідування через використання Starlink’ів росіянами — WP

Зайнялися цим демократи з Палати представників.

Щодо компанії Ілона Маска SpaceX розпочато розслідування через використання російськими окупантами на фронті Starlink’ів. Зайнялися цим демократи з Палати представників через стурбованість повідомленнями української розвідки, наголошує The Washington Post, посилаючись на заяву Джеймі Раскіна і Роберта Гарсії.

За їх словами, президентка SpaceX Гвінн Шотвелл вже була повідомлена, що ця ситуація “становить серйозну загрозу безпеці України, життю українців і національній безпеці США”.

“Ми стурбовані тим, що ви, можливо, не маєте належних запобіжних заходів і політики”, – йдеться в документі, який опинився в розпорядженні WP.

Нагадаємо, на офіційному сайті Starlink з’явилася інформація, що мережа супутникового інтернету доступна в тому числі на тимчасово окупованих територіях України. Після цього у ГУР МО підтвердили, що окупанти також використовують ці термінали. У SpaceX запевнили, що не співпрацюють з РФ та не передають їй обладнання ні прямо, ні через посередників. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров вже запропонував компанії алгоритм відключення окупантів від супутникового зв’язку. // Дзеркало тижня

You may also like...