Снайпер бойовиків поранив мирного мешканця прифронтової Мар’їнки

Російські окупанти здійснили черговий терористичний акт проти українського народу.

Сьогодні, 7 березня, напередодні Міжнародного дня прав жінок і миру російські окупаційні війська вели вогонь на ураження по мирному цивільному населенню прифронтової Мар’їнки Донецької області. На одній з крайніх вулиць Мар’їнки, де більшість будинків зруйновані ущент, під час ворожого снайперського обстрілу зазнав поранення мирний житель, який на той час знаходився за кермом свого автомобіля.

Нет описания фото.

Військовослужбовцями підрозділу Об’єднаних сил оперативно була проведена евакуація чоловіка із сектору обстрілу. У безпечному місці військовими медиками було надано перша медична допомога пораненому, далі його негайно доставлено до найближчого медичного закладу.

Противник, здійснюючи злочинні дії, зухвало нехтує усіма нормами міжнародного гуманітарного права щодо ведення бойових дій та цілеспрямовано веде вогонь на ураження по мирним мешканцям. Нажаль, це не поодинокий випадок. Таким же чином, 18 грудня 2019 року російські снайпери одиночним пострілом вбили мешканця Мар’їнки.

За даними розвідки, активізація ворожих снайперів тут невипадкова. Сюди полюбляють заїжджати з росії випускники снайперської школи. Поблизу Мар’їнки вони складають свої іспити і відточують стрілецькі навички.

Зважаючи на те, що ворожий снайпер вів вогонь, прикриваючись будинками мирних мешканців на тимчасово окупованій території, українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали, аби не наражати на небезпеку цивільне населення.

Разом з тим, всі необхідні докази цього військового злочину будуть подані до відповідних міжнародних організацій для притягнення країни-агресора – російської федерації до відповідальності.

Операція об’єднаних сил / Joint Forces Operation

You may also like...