Троє солдатів США загинули від удару безпілотника іранських проксі

Президент США, заявив, що США «притягнуть усіх винних до відповідальності в той час і в той спосіб, який ми оберемо».

В ніч на 28 січня троє американських військовослужбовців загинули і 25 отримали поранення в результаті атаки безпілотника в Йорданії на базу Tower 22. Це стало першим випадком загибелі американських військовослужбовців від ворожого вогню на Близькому Сході з початку війни в Секторі Гази і вважається значною ескалацією і без того нестабільної ситуації.

«Сьогодні серце Америки сповнене болю. Минулої ночі троє американських військовослужбовців були вбиті – і багато поранених – під час атаки безпілотного літального апарату на наші сили, дислоковані на північному сході Йорданії поблизу кордону з Сирією. Хоча ми все ще збираємо факти цієї атаки, ми знаємо, що вона була здійснена радикальними підтримуваними Іраном бойовими угрупованнями, що діють в Сирії та Іраку», – сказав президент США Джо Байден у промові 28 січня, передає CNN.

Байден пообіцяв, що США «притягнуть усіх винних до відповідальності в той час і в той спосіб, який ми оберемо».

«Разом ми виконаємо священний обов’язок, який несемо перед їхніми сім’ями. Ми будемо прагнути бути гідними їхньої честі та доблесті. Ми продовжимо їхню відданість боротьбі з тероризмом», – сказав президент.

За даними CNN, станом на 26 січня відбулося понад 158 атак на сили США і коаліції в Іраку і Сирії. Поки залишається незрозумілим, чому засоби ППО не змогли перехопити безпілотник, який, схоже, є першим відомим випадком атаки на Tower 22 з моменту початку атак на сили США і коаліції 17 жовтня. Американські війська перебувають там в рамках місії з надання консультативної допомоги Йорданії.

Американські офіційні особи неодноразово заявляли, що не хочуть, щоб напруженість, яка зростає на Близькому Сході під час бойових дій Ізраїлю з ХАМАСом, переросла в регіональну війну.

Нагадаємо, тиждень тому американські військові отримали поранення внаслідок удару балістичною ракетою по авіабазі Аль-Асад в Іраку.  // Дзеркало тижня

You may also like...