У Києві через обстріли російських загарбників за три тижні загинули 12 людей

У Києві за останні три тижні внаслідок обстрілів ворожими ракетами та безпілотниками загинули 12 осіб та ще 60 були травмовані, пошкоджені житлові будинки та об’єкти критичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Києва.

За словами начальника поліції Києва Івана Вигівського, з 24 лютого столичні поліцейські зареєстрували 1517 проваджень за фактами воєнних злочинів, вчинених російськими військовими на території столиці.

 

«Серед скоєних злочинів – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державна зрада, колабораційна діяльність, диверсія, порушення законів та звичаїв війни. З загальної кількості 816 таких кримінальних проваджень розслідує Служба безпеки України. Лише за останні три тижні країна-терорист вкотре обстріляла Київ ракетами та безпілотниками. Внаслідок ворожих влучань загинуло 12 громадян, ще 60 було травмовано. Руйнувань зазнали житлові будинки, об’єкти критичної інфраструктури, також були пошкоджені та знищені близько ста автомобілів», – зазначив Вигівський.

Правоохоронці продовжують здійснювати заходи з розшуку осіб, які вчинили тяжкі, особливо тяжкі злочини і переховуються від органів досудового розслідування, суду та установ виконання покарань.

«З моменту повномасштабного вторгнення викрито та затримано 815 зловмисників, які скоїли умисні вбивства, тяжкі тілесні ушкодження, крадіжки, грабежі, розбої, незаконно зберігали зброю, наркотики та незаконно заволоділи транспортними засобами», – сказав Вигівський.

До поліції Києва за 8 місяців від громадян надійшло 4034 звернення про зникнення родичів, з них 3308 осіб знайдені та відновлений з ними зв’язок. Також правоохоронці продовжують роботу з виявлення тіл померлих – встановлено 638 осіб.

«Також слідчими підрозділами главку поліції було накладено арешт на майно, що належить суб’єктам підприємницької діяльності засновниками, учасниками, акціонерами або бенефіціарами яких прямо чи опосередковано є громадяни росії або їх резиденти. Зокрема це стосується одного із публічних акціонерних товариств, вартість якого становить 21 502 416,00 гривень. Арештовано грошові активи в сумі 145 819,25 долара США, 183 124,3 євро, 4 358 020 гривень, тепловози, нежитлові приміщення, сільськогосподарська техніка та обладнання до неї, транспортні засоби та корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу, банківські рахунки і комп’ютерну техніку», – повідомив Вигівський.

You may also like...