В Горлівці жінка й дитина зазнали поранень в результаті цинічних обстрілів та розваг російських окупантів

Українська сторона СЦКК повідомляє, що збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують вдаватися до практики підступних обстрілів населених пунктів на тимчасово окупованій території України, намагаючись звинуватити в цьому підрозділи Об’єднаних сил. Подібні безвідповідальні та агресивні дії російсько-окупаційних військ спричиняють багато біди і горя мирному населенню Донбасу.

У щоденному звіті СММ ОБСЄ за 30 травня поточного року команда Місії констатувала факт обстрілу по вулиці Покидька будинок 13 у місті Горлівка, що на непідконтрольній урядові України території.

Спостерігачі бачили осколкові пошкодження та сліди горіння на зовнішній північній стіні одноповерхового будинку, а також одне розбите, а інше затягнуте пластиковою плівкою вікно без віконної рами. Крім того, у вітальні зсередини помешкання навколо тієї ж віконної рами були осколкові пошкодження, а саме вікно забите дерев’яними дошками. Водночас, представники СММ ОБСЄ зафіксували осколкові пошкодження на дерев’яній дверній рамі, і на фільонках самих дверей, які стояли поруч. У спальні члени патруля Місії бачили також тріщини і пробоїну в нижній частині фільонок дверей. За їхньою оцінкою, пошкодження були спричинені вибухом снаряда з озброєння випущеного з північного напрямку.

Під час перебування у даному будинку № 13 по вулиці Покидька спостерігачі бачили жінку (30 років) та дівчинку (5 років) з порізом над її лівою бровою. За словами жінки, пізно ввечері 27 травня вся сім’я була вдома, коли ззовні пролунав вибух. Вона розповіла, що на момент вибуху у вітальні перебувала її свекруха, яка внаслідок обстрілу отримала поранення голови, плеча та руки і її того ж вечора доправили до лікарні у місті Горлівка. Окрім того жінка зазначила, що її доньку, яка випадково порізалася друзками скла з дверей вітальні доправили до лікарні наступного вечора, через тривалий стресовий стан після інциденту.

Неприпустимі дії незаконних збройних формувань Російської Федерації, які є агресивно настроєними, спеціально розташовують свої позиції поряд з житловими будинками, обстрілюють та тримають у страху і напрузі мирне населення, ховаючись за спинами дітей та літніх людей, намагаються дискредитувати Збройні Сили України, а таким чином прикривають свої злочини проти людства.

При детальному вивчені топографічного положення пошкодженого будинку, відносно сусідніх в населеному пункті Горлівка, відстані до позицій Збройних Сил України та ЗФ РФ, а також вказаного напрямку з якого вівся обстріл, стає очевидним той факт, що дані пошкодження могли стати наслідком лише стрільби з позицій окупаційних військ РФ.

Українська сторона СЦКК зазначає, що дані факти в черговий раз свідчать про цілеспрямовані дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей.

Українська сторона СЦКК

Операція об’єднаних сил / Joint Forces Operation

You may also like...