В покинутому будинку на донеччині виявлено схрон боєприпасів та ручний гранатомет (фото)

Небезпечну знахідку виявлено у місті Торецьк працівниками внутрішньої безпеки НПУ та місцевого відділення поліції. 9 ящиків набоїв, гранати та ручний гранатомет вибухотехніки вилучили. Наразі встановлюються особи, причетні до схрону.

Донецьким управлінням Департаменту внутрішньої безпеки, у рамках відпрацювань по виявленню та вилученню зброї з незаконного обігу, було отримано оперативну інформацію щодо обладнання схрону боєприпасів у Торецьку.

При перевірці повідомлення оперативники внутрішньої безпеки НПУ спільно з працівниками відділення поліції знайшли зазначену схованку в одному з покинутих будинків міста.

На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції та вибухотехнічна служба. Правоохоронці виявили 4 цинкових ящики набоїв калібру 7,62 мм (1760 штук), 4 цинкових ящики набоїв калібру 12,7 мм (320 штук), 1 цинковий ящик набоїв калібру 7,62 мм (440 штук), а також – ручний гранатомет «ОЛ ВП-22», 5 гранат Ф-1, 2 запали до гранат Ф-1 та постріл для стрільби з гранатомета.

На теперішній час Торецьким ВП Бахмутського відділу донецької поліції розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 КК України. Встановлюються особи, які обладнали схрон, з метою притягнення їх до відповідальності.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...