В СБУ прокоментували заяву ФСБ про затримання “українських шпигунів”

“Подібні заяви варто розглядати виключно через призму гібридної війни”.

У Службі безпеки України прокоментували заяву російської ФСБ про затримання трьох українців, двоє з яких нібито збирали інформацію про стратегічні об’єкти, а третій – готував теракт.

В СБУ прокоментували заяву ФСБ про затримання українських "шпіонів"

Фото: pravda.com.ua

Про це LB.ua розповів речник СБУ Артем Дехтяренко.

“Подібні заяви ФСБ РФ варто розглядати виключно через призму гібридної війни, в якій інформаційна пропаганда та розповсюдження фейків мають визначну роль”, – зазначив він.

У СБУ наголосили, що одне з головних завдань – протидія розвідувально-підривній діяльності іноземних спецслужб саме на території України. І лише за 9 місяців цього року було викрито близько 50 таких агентів, двох із них – “на гарячому”, під час спроби вчинення диверсійно-терористичних актів.

Зокрема, у листопаді СБУ здійснила безпрецедентне викриття кадрових співробітників ФСБ, які здійснили понад 5 тис. кібератак на державні органи нашої країни.

“Було поіменно встановлено офіцерів ФСБ РФ і перехоплено їхні розмови. Очевидно, що це велика репутаційна втрата для ФСБ, яка вкотре прагне дискредитувати українську спецслужбу фейками”, – пояснили в пресцентрі спецслужби. // LB.ua

You may also like...