Як правильно перевезти гроші через КПВВ

28 листопада 2019 року вступили в силу нові правила перевезення готівки через лінію розмежування з тимчасово непідконтрольними територіями Донецької та Луганської областей.

Наказом Мінветеранів від 18.11.2019 № 92 «Про затвердження переліку і обсягів обмежених або заборонених до переміщення через лінію розмежування та до/з гуманітарно-логістичних центрів товарів» установлено, що фізична особа може переміщувати готівкові кошти з тимчасово окупованих територій на контрольовані Україною території у сумі, що не перевищує 50 000 гривень, або еквівалентній сумі у валюті, без підтверджувальних документів про їх походження, а також у сумі, що перевищує 50 000 гривень, або еквівалентній сумі у валюті, за умови погодження переміщення цих коштів з представниками координаційного центру.

На изображении может находиться: еда

В напрямку з контрольованих Україною територій на тимчасово окуповані території можна перевозити не більше 20 000 гривень, або еквівалент в іноземній валюті без підтверджувальних документів про їх походження.

Не дивлячись на роз’яснювальну роботу, й надалі тривають порушення цих вимог громадянами, що перетинають лінію розмежування.

Так, днями, співробітниками Державної фіскальної служби України, які включені до складу Об’єднаних сил, спільно з військовослужбовцями прикордонної служби, на КПВВ «Мар’їнка» попереджено спробу ввезення з тимчасово непідконтрольної території значної суми готівкових коштів без підтвердження походження.

Під час перетину КПВВ на автомобілі ВАЗ 2107 з тимчасово непідконтрольної території за маршрутом Донецьк–Курахове, 47-річний громадянин намагався перевезти 634 тисячі гривень. Готівку було виявлено під час огляду автомобіля і особистих речей.

Після виявлення правопорушення, громадянин відразу запропонував співробітникам ДФС та прикордонникам неправомірну вигоду у розмірі 2 000 гривень з метою безперешкодного перетину лінії розмежування.

Як наслідок, відносно порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 204-3 КУпАП, а матеріали щодо надання неправомірної вигоди, разом з виявленими коштами, скеровано до Національної поліції для прийняття рішення, згідно чинного законодавства.

Операція об’єднаних сил / Joint Forces Operation

You may also like...