Запрацював сайт для повідомлення про знищення майна під час війни

Почав роботу сайт «Росія заплатить» https://damaged.in.ua для повідомлення щодо втрат майна внаслідок війни. Цю інформацію буде використовувати уряд України для стягнення з російської федерації грошей через міжнародні інстанції та суди.

Кожен може надати інформацію про руйнування та шкоду, завдану внаслідок російської агресії. Для того, щоб дані взяли в роботу, вони мають бути достовірні та структуровані.

  • Вкажіть тип та назву об’єкта, місто та область, де об’єкт розташований, дату руйнування (чи завдання іншої шкоди). Перш за все, нам важливо зібрати дані про руйнування інфраструктурних, великих адміністративних об’єктів та багатоповерхівок (мости, аеропорти, школи, лікарні тощо).
    Також можна завантажувати й ваші особисті втрати, яких ви зазнали внаслідок війни.
  • Завантажте фото до та після руйнування, де чітко видно об’єкт (файл не повинен перевищувати 200 мегабайт).
  • Коротко опишіть, що саме сталося.
    Приклад: Внаслідок ракетного удару повністю зруйновано школу 134. Все, що всередині, пошкоджено. Зачепило навколишні споруди.
    Як не варто робити: Попали в школу 134. Там все погоріло.
  • Залиште контакти свідків руйнування.

Цей сайт є проектом Київської школи економіки спільно з Офісом Президента України, Міністерством економіки.

Інформація про свідків та людей, які надали інформацію, залишається прихованою. Так само не оприлюднюватиметься інформація про конкретні руйнування. Публічно під час воєнного стану буде доступна лише узагальнена статистика.

Вся надана інформація про втрати буде в подальшому перевірятися та верифікуватися командою аналітиків. // Судовий репортер

You may also like...