Компанія Subaru відкликає 2 107 автомобілів через дефект зварних швів

Компанія Subaru надала американським виданням деякі оновлені деталі, що відносяться до відкликання автомобілів моделей Legacy та Outback випущених в першу декаду червня.

Subaru в США відкликає в цілому 2 107 абсолютно нових автомобілів через дефект зварних швів, розташованих на повітропроводі під панеллю капота, які можуть вплинути на міцність кузова автомобіля, збільшуючи ризик отримання травм при аварії. Тим не менш, є тільки 142 відкликаних Legacy, в той час як авто моделі Outback відкликають 1,965 штук. Subaru каже, що у клієнтів буде кілька варіантів, якщо у них буде один з дефектних автомобілів. Вони зможуть обміняти автомобіль, дозволити Subaru викупити його або повернути автомобіль для інтенсивного ремонту.

Версії цього японського виробника для ринків США і Європи відрізняються і зовнішнім виглядом і налаштуванням підвіски. Експерти компанії X-TEAM зазначають що американські версії більш примхливі ніж європейські, і запчастини для Субару часто дорожче, приблизну вартість запчастин можна оцінити на сайті спеціалізованих компаній, українські ж власники старих Legacy й  Outback часті відвідувачі розборок.

Це  відкликання моделей 2019 року, нагадує ситуацію, в яку потрапив в минулому році великий позашляховик Subaru Ascent, який був відкликаний через відсутність серії точкових зварних швів на центральній стійці, що послабило конструкцію корпусу.

Legacy

Legacy 2019

Ці нові дефектні зварні шви в моделях Legacy та Outback описані інакше, ніж ті, які були раніше. Ось що пояснили в Subaru про те, що пішло не так: «Під час виробничого процесу на фабриці постачальника наконечник точкового зварювання очищається і переформується за допомогою шліфувального верстата. Під час виробництва потенційно зачеплених деталей, шліфувальний верстат міг бути заблокований надлишками металевої стружки / порошку, що знижує ефективність зварювання».

Повідомляється, що більшість відкликаних автомобілів ще навіть не дійшли до автосалонів, через те, що поки менш як 20 автомобілів виявилося в руках клієнтів. Це має сенс, оскільки в Subaru говорять, що схильні до дефекту автомобілі були вироблені  між 31 травня і 6 червня 2019 року. В Subaru сказали, що співробітник автомайстерні спочатку виявив дефект 6 червня, що викликало внутрішнє розслідування в компанії, яке призвело до відкликання.

Якщо у власника проявиться проблема з Outback або Legacy 2019 року, незабаром вони отримають лист поштою. На щастя, як відзначають експерти, не буде занадто багато людей, яких торкнеться цей відгук.

You may also like...