Польща розпочала військові навчання з HIMARS та Abrams біля кордону з РФ

17 вересня у Польщі стартували відкриті військові навчання “Осінній вогонь-2023” з американською технікою, за 80 кілометрів від кордону з РФ. У маневрах на полігоні в центрі навчання військ у Бемово-Піську, задіяні танки Abrams та реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Польщі.

Зауважується, що навчання “стануть демонстрацією можливостей різних видів військ та техніки, а також їхньої спільної роботи на сучасному полі бою”. У них візьмуть участь близько 1000 військовослужбовців.

Подивитися на маневри зможуть усі охочі. Загалом у навчаннях задіяно 70 одиниць військової техніки, зокрема самохідні  зенітні установки HIBNERYT, протиракетна система POPRAD, гаубиці KRAB і K9, різні типи бойових машин, наприклад, колісний транспортер ROSOMAK, розвідувальна машина дальньої дії BORSUK або ŻMIJA, спеціалізовані LRR і Talon і БпЛА FlyEye.

В оборонному відомстві зазначили, що глядачі побачать найновіше озброєння під час бою вперше. Гості навчань зможуть поспілкуватися з військовослужбовцями, дізнатися, як працює техніка, постріляти в мультмедійному тирі, приміряти військове спорядження, а також скуштувати страви польової кухні.

Представники військкоматів та військових частин розкажуть бажаючим, як вступити до лав польської армії. Наприкінці пікніка відбудеться парад підрозділів, які беруть участь у навчаннях – добра нагода висловити вдячність та подяку бійцям за службу, — мовиться у повідомленні.

Зауважимо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що країна НАТО планує витратити на оборону понад 4% свого валового внутрішнього продукту наступного року через занепокоєння безпекою на тлі повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

  • У серпні Державний департамент США схвалив заявку Польщі на закупівлю ударних вертольотів AH-64E Apache, двигунів та іншого обладнання на суму до 12 мільярдів доларів.
  • Заступник міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарин заявив про подальші спроби російської розвідки залучити людей, які працюватимуть проти Польщі.
  • Польща викликала посла Росії після коментарів президента Володимира Путіна про кордони Другої світової війни.
  • У Міноборони Польщі повідомили про дислокування нової військової частини в місті Чарна-Білостоцька, що за 30 км від кордону з РБ.

Букви

You may also like...