Поляки видають себе за українців, щоб не платити штрафи – Rzeczpospolita

Видання Rzeczpospolita повідомляє, що польські водії прикидаються українцями, щоб уникнути штрафів.

Зазначають, що вони користуються лазівкою в правовій системі, а точніше, відсутністю ефективних систем обміну особистими даними та інформацією про водіїв між службами країн, що входять до ЄС, і країн, які до них не входять.

До внесення змін у список штрафів у Польщі штраф за невиявлення особи, яка вчинила правопорушення, автоматично накладався на власника автомобіля. Розмір такого штрафу становив 500 злотих. Багато водіїв, щоб уникнути штрафних балів, погоджувалися на такий варіант. Проте зміни в нормативних актах, тобто збільшення штрафів, значно змінили це.

У результаті невстановлення особи, яка порушила швидкість, тепер карається подвійним штрафом за дане порушення та не менше 800 злотих. Невстановлення водія транспортного засобу, який спричинив небезпеку на дорозі, карається штрафом на мінімум 2000 злотих. У кримінальних справах – не менше 4000 злотих. У свою чергу, у справах про інші правопорушення штраф становить не менше 500 злотих. Це означає, що кращий варіант з фінансової точки зору – визнати себе винним.

Тому, за даними Rzeczpospolita, польські водії інколи видають себе за українців, оскільки перевірка правдивості наданої інформації та насамперед покарання потенційного винуватця правопорушення може бути неможливим.

У Польщі надання неправдивої інформації є злочином, за який передбачено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. // Букви

You may also like...