Трамп пожалівся, що очікує арешту у вівторок та закликає до протестів

Колишній президент США Дональд Трамп у суботу заявив, що очікує на арешт у вівторок, коли прокуратура Нью-Йорка розглядатиме звинувачення у виплаті грошей порнозірці, і закликав своїх прихильників до протесту. Про це йдеться в повідомленні REUTERS.

«Незаконні витоки інформації з корумпованої та високополітичної окружної прокуратури Манхеттена… вказують на те, що, оскільки жодний злочин не може бути доведений… провідний кандидат від Республіканської партії та колишній президент Сполучених Штатів Америки буде заарештований у вівторок наступного тижня», – написав Трамп у Truth Social.

Дональд Трамп. Фото: AFP

Речник Трампа заявив, що колишній президент не був повідомлений про будь-який арешт. Трамп не надав жодних доказів витоку інформації з офісу окружного прокурора і не обговорював можливі звинувачення у своїй публікації.

«Протестуйте, поверніть нашу націю!» закликав Трамп, чиї прихильники штурмували будівлю Капітолію США 6 січня 2021 року, щоб спробувати скасувати свою поразку на президентських виборах 2020 року.

Розслідування відбувається в той момент, коли Трамп хоче висунутися на пост президента від республіканців у 2024 році.

Жоден президент США – під час перебування на посаді чи після неї – не був притягнутий до кримінальної відповідальності. Трамп заявив, що продовжить передвиборчу кампанію, навіть якщо його звинуватять у злочині.

Прес-секретар окружного прокурора Манхеттена Елвіна Брегга, чия канцелярія розслідує виплату порноакторці Стормі Деніелс від колишнього особистого адвоката Трампа Майкла Коена в розмірі 130 000 доларів США, відмовився від коментарів.

Джерела повідомили, що офіс Брегга надав докази великому журі про виплату, яка надійшла наприкінці кампанії Трампа в 2016 році в обмін на мовчання Деніелс про її роман з Трампом десять років тому.

Трамп заперечив цей роман і назвав розслідування Брегга,  полюванням на відьом. Очікується, що додатковий свідок постане перед великим журі в понеділок на прохання адвокатів Трампа, повідомила в суботу особа, знайома з цим питанням.

Заява Трампа про те, що він очікує арешту у вівторок, ґрунтується на повідомленнях новин про те, що офіс Брегга збирається зустрітися з правоохоронними органами, щоб підготуватися до можливого висунення звинувачення, сказав чоловік, який говорив на умовах анонімності.

Республіканський спікер Палати представників Конгресу США Кевін Маккарті в суботу засудив розслідування.

«Ось ми знову — обурливе зловживання владою радикальним прокурором, який дозволяє жорстоким злочинцям ходити на вулицю, поки він проводить політичну помсту президенту Трампу», — написав Маккарті у Twitter.

You may also like...