У Польщі заявили, що готові «повністю відрізати» Білорусь від Європи

Глава польського МВС Маріуш Камінський заявив, що у разі виникнення серйозних інцидентів на кордоні з Білоруссю Польща разом з країнами Балтії готова до серйозних кроків.

Про це він сказав в ефірі телеканалу TVP1, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Wprost.

Польща запровадила санкції проти Білорусі - чому потрібні санкції проти Лукашенко від ЄС

Колаж 24 Каналу

“Ми дали дуже чіткий сигнал Мінську. Будь-яка провокація на польському, латвійському чи литовському кордоні з Білоруссю матиме далекосяжні наслідки для режиму. Сигнал був жорстким, однозначним”, – зазначив польський міністр.

Він також нагадав про рішення, ухвалене на спільній зустрічі глава МВС Польщі, Латвії, Литви та Естонії, щодо повного закриття кордону з Білоруссю у разі виникнення “критичного інциденту”.

“Якщо буде провокація, якщо буде критичний інцидент, негайно будуть закриті всі пункти перетину кордону Білорусі з Європою, з ЄС. Ті, які поки що функціонують: автомобільні, залізничні, пасажирські, вантажні. Всі. Ми повністю відріжемо Білорусь від Європи”, – підкреслив Камінський.

Польща і країни Балтії занепокоєні ситуацією на кордоні після того, як минулого місяця на запрошення самопроголошеного президента Білорусі Александра Лукашенка до країни прибули сотні найманців ПВК “Вагнер”. Крім того, активізувалися спроби перетину кордону нелегальними мігрантами за сприяння білоруських силовиків.

Раніше Литва оголосила про тимчасове закриття двох із шести пунктів перетину кордону з Білоруссю з 18 серпня.

You may also like...