«Тверський цукор?». В Росії, вірогідно, вбили Пригожина, разом з ним ще девʼятеро (відео)

У Тверській області розбився бізнес-джет. За даними телеграм-каналу, розбився бізнес-джет Embraer. Усі люди які були на борту загинули, пише Baza.

10 людей загинули під час падіння літака у Тверській області, повідомляє МНС РФ.”Бізнес-джет Embraer Legacy виконував рейс Москва – Санкт-Петербург. На борту перебувало 10 осіб, із них три члени екіпажу. За попередньою інформацією, усі, хто перебував на борту, загинули”, – наводить РБК слова відомства.

У літаку, що розбився у Тверській області, серед пасажирів значився Євген Пригожин – ТАСС із посиланням на Росавіацію

Близький до ПВК Вагнера телеграм-канал Grey Zone стверджує, що літак Євгена Пригожина був збитий вогнем із ППО. Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

На борту літака Пригожина, що розбився, також був Дмитро Уткін із позивним “Вагнер”, повідомляє телеграм-канал ВЧК-ОГПУ

У першу годину після появи повідомлень про загибель Євгена Пригожина в авіакатастрофі над Бологим Тверської області російські пропагандисти і “воєнкори” висунули кілька версій або, як “воєнкор” Роман Сапоньков, який співпрацював із “Вагнером”, говорили про “погані передчуття”, – зазначає видання “Верстка“.

Найбільше конкретики видавали близькі до “Вагнера” ресурси. Зокрема, найбільший із них, GREY ZONE, першим оприлюднив версію про те, що борт із Пригожиним на борту збили ППО, “підвідомчою Міноборони”. Канал “Кепка Пригожина”, де публікувалися аудіозаписи від його імені, не опублікував жодного повідомлення після того, що сталося.

Один із найбільших Z-каналів “Рибарь”  написав, що через “дедалі частіші диверсії” з боку ЗСУ, основною версією має стати помилка розрахунку ППО.

Воєнкори, які працюють ізЗС РФ, лише повідомляли новини про те, що трапилося, а найбільший із них — Олександр Сладков — просто замовк.

Пропагандистка Маргарита Симоньян написала у себе в телеграм-каналі, що “є версія з інсценуванням”, але “особисто вона” вірить в “очевидну”. Не пояснивши яку саме має на увазі. А її колега Володимир Соловйов анонсував спецефір про те, що трапилося, на 21.15 за Москвою.

Коментатори в постах пропагандистів і “воєнкорів” висувають свої версії. Одна з найпопулярніших у користувачів – “Тверський цукор?”. Це відсилання до словосполучення “Рязанський цукор”, яким позначали підозри в участі ФСБ у вибухах житлових будинків у 1999 році. Ті теракти розкрутили рейтинг Володимира Путіна перед його першими президентськими виборами і стали одним із приводів для початку Другої чеченської війни.

Росавіація нетипово швидко підтвердила наявність Пригожина серед пасажирів Embraer, що розбився.

Зазвичай відомство робить це набагато довше, зазначають журналісти, які працюють з авіаційною тематикою, яких опитала “Вёрстка”. Після авіакатастроф списки пасажирів офіційно підтверджуються тільки за кілька годин, причому так відбувається, навіть якщо йдеться про невеликий приватний джет.

“Вони зазвичай години дві-три чекають і дуже обережні. А тут інформація за пару хвилин. Коли загинула [голова ради директорів авіакомпанії S7 Наталія] Фільова, я чекав інформації дві години. А там був легкомоторний літак і три людини на борту. Загалом зазвичай Росавіація набагато довше такі речі говорить, все перевіряє ще раз”, – сказав “Верстці” колишній журналіст одного з великих ділових видань, який працював із темою авіації.

Між першим офіційним повідомленням МНС про катастрофу літака і підтвердженням наявності Пригожина на борту минуло три хвилини: перше з’явилося о 19:57, а друге – рівно о 20:00.

Росавіація підтвердила, що на борту розбитого літака ватажка приватної військової компанії «Вагнер» Євгена Пригожина було десятеро осіб. Список пасажирів та членів екіпажу літака Embraer-135 (EBM-135BJ) оприлюднений на сторінці Росавіації в Telegram.

На борту були такі пасажири:

  • Сергій Пропустін;
  • Євген Макарян;
  • Олександр Тотмін;
  • Валерій Чекалов;
  • Дмитро Уткін;
  • Микола Матусєєв;
  • Євген Пригожин.

Члени екіпажу:

  • Олексій Левшин, командир літака;
  • Рустам Карімов, другий пілот;
  • Крістіна Распопова, бортпровідниця.

О 23:30 російське інформагентство «Інтерфакс» повідомило, що завершено пошукову операцію на місці падіння бізнес-джету Embraer-135, який перевозив ватажка угрупування «Вагнер» Євгена Пригожина. 

За даними екстрених служб, на місці авіакатастрофи було знайдено залишки всіх 10 людей, що перебували на борту літака, у тому числі Євгена Пригожина.

You may also like...