Правоохоронці встановили, що розбійний напад на столичного підприємця скоїв його колишній водій

Майже тиждень знадобився поліцейським, аби розкрити злочин і затримати підозрюваного. Наразі фігурант перебуває під нічним домашнім арештом.

Подія сталася на початку жовтня у Святошинському районі столиці. До поліції звернувся директор приватного підприємства із заявою про те, що невідомий у темному одязі та масці під погрозою пістолета змусив його віддати із сейфа грошову виручку. Підприємець виконав вимоги нападника і віддав 130 тисяч гривень.

На изображении может находиться: люди сидят, экран и в помещении

Як розповів заступник начальника Святошинського управління поліції Віталій Ясинський, на місці працювала слідчо-оперативна група, яка опитала потерпілого та зібрала речові докази:

«Нам стало відомо, що незнайомець застосував зброю, але ані слідів від пуль, ані гільз ми не знайшли. Також при спілкуванні директор припустив, хто би міг це зробити, у тому числі з його оточення. Згодом при відпрацюванні версій ми встановили, що до злочину може бути причетний його колишній водій – 29-річний мешканець Київської області».

Поліцейські з’ясували, що зловмисник працював на підприємстві рік тому, але запам’ятав, де і коли зберігається виручка. У день злочину він прийшов до кабінету директора, зробив вистріл і почав вимагати у підприємця гроші. Після отримання готівки він втік, але потерпілий згадав деякі прикмети, які допомогли оперативникам розкрити злочин.

«Триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за частиною третьою статті 187 (Розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Затриманому обраний запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту», – додав Віталій Ясинський.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...