На Чернігівщині виявили та знищили базу міжрегіонального наркоугруповування

Служба безпеки України викрила та припинила діяльність міжрегіонального злочинного угруповання, яке налагодило вирощування наркомістких рослин – марихуани. Зловмисники виготовляли й реалізовували наркотичне зілля на території Київської і Чернігівської областей та у м. Києві.

13 жовтня ц.р. співробітники СБУ у взаємодії із працівниками Департаменту боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України знищили у Козелецькому районі Чернігівської області приховану плантацію на якій здійснювалося культивування селекційних сортів голландської марихуани – «Боб Марлін» і «Біла вдова».

На земельній ділянці занедбаної тваринницької ферми площею близько 2 га зловмисники висіяли понад 15 тисяч кущів наркомістких конопель. Ділки розраховували на те, що сільське господарство в районі не ведеться і на околиці малолюдного села плантація не привертатиме уваги. До того ж розташованість «поля» за 6 кілометрів від траси Київ- Чернігів-Москва дозволяло наркоділкам швидко вивозити товар.

Увесь «нарковрожай» був зібраний та спалений правоохоронцями, повідомляє Прес-центр СБ України. За оцінками фахівців у разі потрапляння наркотичної продукції на чорний ринок її вартість становила понад півмільйона гривень.

 

You may also like...