Заготовач картоплі збив пішохода і втік з місця пригоди

Понад тиждень працівники ДАІ УМВС України в Хмельницькій області розшукували невідомого водія, який у Шепетівському районі вчинив наїзд на пішохода і зник з місця пригоди, не залишивши по собі майже жодних слідів. Від отриманих травм 60-річний потерпілий помер на місці пригоди. 

Ситуація ускладнювалася ще й тим, що ДТП сталося уночі на безлюдній сільській дорозі, тому про будь-яких свідків автопригоди, які могли б дати хоч якусь зачіпку, навіть і не йшлося. 

Аби отримати хоч якусь інформацію, міліціонерам довелося «прочесати» не лише Шепетівський, а й сусідні районі. Надія на затримання зловмисника з’явилася тоді, коли на одній зі станцій технічного обслуговування Полонського району повідомили, що до них приходив чоловік з проханням підібрати фарбу до авто, аби зафарбувати деякі пошкодження транспортного засобу. Правоохоронці почали з’ясовувати цю інформацію детальніше. 38-річний водій, який звертався на СТО, виявися немісцевим. Він разом із родиною приїхав на Хмельниччину з Донецької області, щоб закупити у населення картоплю і потім реалізувати її вдома.

Скоївши уночі наїзд на пішохода, чоловік злякався і втік з місця пригоди. Добравшись до Полонного, він заховав пошкоджений «УАЗ» та зайнявся його ремонтом. Коли майже усе було зроблено, залишалося лише підфарбувати пошкоджені деталі та поставити нове лобове скло і можна було повертатися додому. Ось тут зловмисника і вирахували працівники ДАІ.

Тепер йому доведеться відповідати перед законом згідно статті 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Олександр Макаров, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області
 

You may also like...