Захищаючи своє життя, жінка вбила чоловіка його ж милицею

Надвечір шостого жовтня до Синельниківської центральної районної лікарні доправили «важкого» пацієнта. Діагноз постраждалого красномовно свідчив про те, що хтось жорстоко його побив: медики виявили у чоловіка закриту черепно-мозкову травму, забиття головного мозку, крововилив та ще багато травм. Стан здоров’я пацієнта викликав неабиякі побоювання, до того ж він виявився наркоманом із добрячим стажем. Аби врятувати бідолашному життя, його перевезли у Дніпропетровськ, до обласної клінічної лікарні ім. Мечникова. На жаль, зусилля лікарів виявилися марними. 9 жовтня людина померла. 

Звичайно, про явно кримінальний характер травм медики повідомили правоохоронців. Увесь цей час вони робили свою справу. Істина виявилася несподіваною.

Причиною смерті чоловіка, як то часто буває, стала жінка. Але не в ім’я неї він загинув. Навпаки, горе-кавалер здійняв руку на ту, що кожного дня ділила з ним радість і смуток. Працівникам міліції крок за кроком вдалося відновити події п’ятого жовтня.

Приблизно о третій годині дня Костянтин (ім’я змінено) з’явився вдома п’яний. Ганна (ім’я змінено) зустріла його, але радо прийняти не вийшло – догодити чоловікові того дня було неможливо. Натомість благовірний був у настрої з’ясувати стосунки. Саме це невдовзі й почалося. Костянтин переслідував співмешканку з ножем, погрожуючи вбити. Жінка захищалася як могла, отримала під час сутички поранення долоні. У якийсь момент Ганна зрозуміла, що чинити лиходію спротив довго не зможе. Під руку попалася милиця, за допомогою якої зазвичай пересувався Костянтин. У відчаї, захищаючи своє життя, Ганна тричі вдарила Костянтина по голові. Той впав. Жінка сама викликала йому швидку, але як ми вже знаємо, лікарі не змогли врятувати бешкетнику життя.

На жаль, грань між діями із захисту свого здоров’я та життя і перевищенням необхідної оборони дуже тонка. Суто по-людськи Ганну можна зрозуміти, поспівчувати, але все ж таки жінці доведеться відповідати перед Законом. Правоохоронцям нечасто доводиться застосовувати на практиці статтю 124 Кримінального кодексу України. Саме за цією статтею стосовно жінки порушена кримінальна справа, триває слідство.

Євгеній Леванцов, ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області
 

You may also like...