Одеські міліціонери затримали двох псевдоколег

Двом грабіжникам на думку чомусь спало, що відбирати майно у громадян буде куди «цікавішим», видаючи себе за співробітників міліції. Проте, пограбований громадянин все ж не побоявся звернутися по допомогу до справжніх міліціонерів, які і виконали свою роботу по-справжньому. 

Співробітники карного розшуку Портофранківського відділу міліції за скоєння грабежів затримали двох молодиків. 21-річний одесит та 23-річний мешканець Одеської області, обидва раніше засуджені, займалися не просто пограбуваннями. Злочин вони інсценували міліцейською перевіркою. Отже, вийшовши на полювання і перестрівши по вул. Тираспольській молодого чоловіка 22 років, юнаки відрекомендувались йому за всією формою. Потім обшукали потенційну жертву та витягли з кишені куртки його мобільний телефон. Приголомшений чоловік відразу не усвідомив, що перед ним грабіжники і погодився пройти з ними до відділу міліції. Та коли «псевдоміліціонери», заломивши хлопцеві руки, затягли його до найближчого двору, одразу зрозумів , що втрапив у халепу і має стосунки зі справжніми злочинцями. Але вже було пізно. Вони відібрали золотий ланцюжок і годинник та подалися геть. Пограбований громадянин звернувся до справжніх міліціонерів, для яких розшук злочинців став справою честі. Через деякий час, завдяки здійсненим оперативно-розшуковим заходам, грабіжники опинилися за гратами. На момент затримання виявилося, що один з них вже перебував у розшуку органами внутрішніх справ міста за пограбування.

За фактом пограбування порушено кримінальну справу за ст. 186 КК України. Затримані перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території міста Одеса. Чотири роки ув’язнення, це той мінімальний строк покарання, на який можуть розраховувати юнаки у найкращому випадку за свої кримінальні витівки.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області
 

You may also like...