У Глухові затримали наркодилера, котрий продавав «отруту» в інфікованих шприцах

При черговій спробі збуту наркотиків міліція затримала раніше судимого мешканця Глухова, який та розповсюджував серед молоді маріхуану, опій ацитильований та псевдоефедрин. Шприци, в яких містився наркотик, були не лише вже використаними, а й інфіковані… 

Нині, на жаль, не викликає великого здивування використаний шприц, який валяється в під’їзді чи на вулиці зі слідами бурої речовини. Та звикнути до таких «знахідок» мабуть неможливо. Особливо коли розумієш, що наркоманами становляться підлітки. Жахливо уявити, що очікує на нас в майбутньому.

Так, до працівників міліції м. Глухів надійшла інформація, що вже більше ніж півроку 34-річний місцевий житель продає наркотики студентській молоді. Чоловік збуває як легкі, так і більш серйозні наркотики: маріхуану, опій ацитильований та псевдоефедрин.

Щоб затримати злочинця працівники міліції зробили три контрольні закупки наркотичної речовини.

«Під час проведення оперативних заходів, виникали труднощі. Чоловік виявився досить хитрим та обережним. Він застосовував різноманітні дії для конспірації.» – говорять правоохоронці. Але завдяки грамотності і організованості дій оперативних працівників, злочинна діяльність чоловіка була припинена, повідомляє Марина Кльова, СЗГ УМВС України в Сумській області.

У момент затримання в підозрюваного вилучили помічені гроші, які він отримав від збуту наркотиків. «Наркотики – це легка нажива та великі гроші, яких на заводі не отримаєш» – пояснював затриманий слідчому. Під час обшуку квартири наркодилера, міліціонери виявили справжню нарколабораторію. Тут була і наркосировина для виготовлення «ширки», і нові та вже використані медичні шприци, прекурсори, пристрої для виготовлення «зілля-вбивці».

Правоохоронці з’ясували, що затриманий не тільки виготовляв наркотики для продажу, а й вживав їх сам. «Ширка», яку він продавав студентам, була інфікована, адже шприцами, в яких знаходилась наркотична речовина він користувався сам. А медпрацівники повідомили, що в затриманого тяжка форма гепатиту С. Крім того, є підозра, що чоловік ВІЛ-інфікований. Це зараз з’ясовують лікарі .

Навіть рідний батько наркоторгівця зітхнув з полегшенням, коли сина взяли під арешт. «Нарешті його затримали – не давав нормально жити» – жалівся батько правоохоронцям. А потім розповів: «Нещодавно, почав вимагати в мене грошей. Коли я відповів, що не маю, син накинувся на мене з ножем. Після чого мене забрали до лікарні. Але написати заяву на рідного сина я так і не наважився…».

Стосовно наркодилера правоохоронці порушили кримінальну справу за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, збут наркотичних засобів. Тепер чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

МВС України

 

You may also like...