Шахрай з Кам’янець-Подільського встиг ошукати людей на 80 тисяч гривень

Нічого іншого як зайнятись шахрайством аби розрахуватись з власними боргами не вигадав 24-річний кам’янчанин. Він пропонував людям, в основному студентам, послуги з працевлаштування за контрактом у країнах Європи. Говорив, що сам неодноразово був за кордоном та мав там чимало зв’язків.

Користуючись довірою потерпілих, брав у них документи (закордонний паспорт та копію внутрішнього), а також плату — 500-800 євро, натомість давав розписки та копію власного паспорту, як гарантію чесності намірів. А потім переставав відповідати на телефонні дзвінки або ж, навпаки, годував обіцянками, на кшталт — «ще трохи і поїдете за кордон».

Загалом, з жовтня минулого року йому вдалося в такий спосіб обдурити чимало людей. Завдяки злагодженим діям старших дільничних СДІМ Вадима Стельмаха, Миколи Куліша та старшого оперуповноваженого СКР Кам’янець-Подільського МВ УМВС України в Хмельницькій області Ігоря Рогожи шахрая спіймали. На разі відомо 13 фактів шахрайства, скоєних цим чоловіком, який, до речі, був умовно засудженим за підробку документів, за якими свого часу отримав фіктивні кредити. За словами оперативників, сума збитків, завданих потерпілим, сягає близько восьми тисяч євро.

За цим фактом порушено кримінальну справу за частиною 2 ст.190 КК України.

Наталія Яцемірська
, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

МВС України

You may also like...