У запалі бійки молода людина втратила зір

Весняні свята – чудовий час для відпочинку та спілкування з друзями, але, на жаль, не всі вони закінчуються благополучно. Для одного молодого маріупольця один із таких вечорів «ознаменувався» серйозною травмою та лікарняним ліжком, а його опонент перебуває у слідчому ізоляторі за скоєння тяжкого злочину. Цього могло і не статися, якби не юнацький запал та прагнення довести один одному свою правоту.

 У той вечір двоє хлопців прийшли у гості до свого товариша. Утрьох вирішили не сидіти в тісній квартирі, а вийти у двір, щоб подихати свіжим повітрям і випити «за зустріч». Вже за годину хлопці шумно і весело відпочивали біля під’їзду. Цим вони привернули увагу іншої компанії, яка відзначала свято в одній із квартир цього будинку. Тут теж була «бурхлива гулянка», упродовж якої молоді люди періодично виходили на балкон, щоб освіжитися.

У якийсь момент відпочиваючому з квартири здалося, що юнак з «дворової» компанії необережно пройшов біля його дорогої іномарки. З балкона він почав «виховувати» перехожого і погрожувати тим, що зараз спуститься і «навчить ходити біля чужих машин». Молодик не розгубився і в такій же формі відповів кривднику.

Зав’язалася словесна перепалка, до якої підключилися й товариші конфліктуючих сторін. Вже за десять хвилин розпалений хлопець разом із друзями вибіг на вулицю і почав бити супротивників. У ході бійки зі столика впала і розбилася пляшка, з якої ще недавно у дворі пили товариші. Господар машини схопив «трояндочку» і з розмаху вдарив нею нападника. Думав, що потрапить по підборіддю, але увігнав скло хлопцеві в око. Один із друзів постраждалого викликав швидку допомогу, яка і відвезла хлопця у лікарню.

Заступник начальника сектора по розкриттю злочинів проти особистості ВКР Жовтневого РВ Дмитро Середа повідомив, що всі молоді люди з благополучних сімей, добре виховані, але через неабияку дозу алкоголю не змогли утримати свій запал і розійтися мирно. Після кількох операцій юнакові так і не вдалося зберегти зір.

Майбутнє зловмисника визначить слідство, він притягується до кримінальної відповідальності за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Анна Хіжнікова, Прес – служба Маріупольського МУ ГУМВС України в Донецькій області

You may also like...