«Дитячі пустощі» з крадіжкою закінчилися порушенням кримінальної справи

Інспекторами патрульної служби міліції Дніпровського районного управління затримано трьох 14-річних київських школярів за досить нестандартний спосіб заробітку кишенькових грошей.

Хлопці після школи вирішили відвідати один із закладів швидкого харчування, але коштів не вистачало. Поміркувавши, вони швидко знайшли спосіб, як отримати гроші.

Вибрали кіоск на малолюдній вулиці. Двоє з них підійшли до кіоску та починали бігати кругом нього, стукати у вітрину. Їх метою було виманити продавця на вулицю та зробити все, щоб жінка відійшла від свого робочого місця якомога далі. В той час, коли продавчиня вийшла з кіоску та почала сварити хуліганів, третій хлопець  забрав з каси виручку та мобільні телефони, залишені на видному місці. Як тільки жінка виявила пропажу, відразу зателефонувала на «102». Потерпіла досить точно описала «жартівників» та вказала в якому напрямку вони побігли. За годину «винахідливих» дітей було затримано.

Неповнолітні  сподіваючись на свій юний вік були впевнені, що за їх «пустощі» будуть відповідати батьки. Але, згідно чинного законодавства,  кримінальна відповідальність за скоєння тяжких злочинів (крадіжки, розбійного нападу, пограбування, вбивства) наступає з 14–річного віку. І термін позбавлення волі за такі види злочинів  передбачений не «дитячий».

На даний час порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 185:«Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає  покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3  до 6 років.
  
Олена Василяка, помічник начальника Дніпровського РУ
ВЗГ ГУМВС України в м. Києві
 

You may also like...