У Дрогобичі держохоронці спільно з продавцем магазину впіймали грабіжника

До Дрогобицького міськвідділу міліції 21 вересня звернулася 30-річна місцева жителька. Жінка повідомила, що невідомий чоловік пограбував магазин. Незнайомець, зайшовши до приміщення, підійшов до каси, з якої вихопив 3148 гривень та втік.

Правоохоронці встановили, що злочин скоїв 25-річний мешканець Дрогобицького району. Проходячи в обідню пору повз магазину, нетверезому чоловікові спала на думку ідея – викрасти гроші з каси вказаного закладу торгівлі. Трохи подумавши, зловмисник таки вирішив скоїти грабіж.

Правопорушник чітко спланував хід своїх дій: підійшовши до каси, він замовив у продавця енергетичний напій і, скориставшись тим, що продавець відволіклась, витягнув гроші у сумі 3148 гривень, які лежали у паперовій коробці біля касового апарату. Після цього зловмисник втік.

Зі слів продавця магазину, побачивши, як відвідувач утікає, вона негайно натиснула тривожну кнопку виклику охорони та побігла за грабіжником. Наздогнавши чоловіка біля магазину, продавець стала кликати на допомогу. На крики підбіг невідомий чоловік та допоміг жінці впоратись зі злочинцем. Вона забрала у зловмисника гроші, але затримати чоловіка таки не змогла. Тим часом за лічені хвилини на місце злочину прибули працівники Державної служби охорони та впіймали втікача – через дорогу від магазину.

Затриманий чоловік стверджує, що дуже шкодує про скоєне і не розуміє, як він міг піти на такий крок. Раніше до кримінальної відповідальності чоловіка не притягували. Причиною такої поведінки останній називає алкогольне сп’яніння.

На сьогодні співробітники Дрогобицького міського відділу міліції порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 186 КК України (грабіж).

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області

 

You may also like...