Земельним шахраям доведеться відповідати перед судом

Як повідомили «УК» в Прес-службі ГУБОЗ МВС України, столичною прокуратурою скеровано до суду кримінальну справу, порушену за матеріалами управління по боротьбі з організованою злочинністю, відносно учасників організованої групи, які шахрайським шляхом заволоділи земельними ділянками прямо під Києвом загальною площею 8,8 га.

Убозівці з’ясували, що організатором угрупування став директор однієї з фінансових компаній, який залучив до справи ще двох чоловіків.
Спочатку зловмисники підшукували громадян, від яких за смішну винагороду вони отримували довіреності на отримання земельних ділянок та право розпорядження ними.

Зрозуміло, що не важко підкупити 18-річного хлопця або дівчину, тому найбільше до лап аферистів потрапило необізнаних студентів. Молодь не розуміла, що чоловіки їх просто грабують та використовують їх право на безкоштовне отримання земельної ділянки, яке надається громадянам лише один раз.

Після виділення ділянок, зловмисники від імені власників нібито продавали їх одному із учасників угрупування, хоча гроші за землю ніхто і не отримував. Такі угоди купівлі-продажу не залишали будь-яких шансів набувачам землі на їх законне право.

Учасники злочинної групи уміло приховували свою діяльність. Директор навіть сплачував від імені потерпілих податок з доходів фізичних осіб при продажі зазначених ділянок, що придавало вигляду законності вчиненим правочинам.

Таким чином, зловмисникам вдалося заволодіти правом власності на землю загальною площею 8,8 га, яку оцінили на суму близько 32 мільйони гривень.

Слідством встановлено, що від злочинних дій постраждало 88 чоловік. На земельні ділянки та майно організатора накладено арешт.
Шахраям доведеться відповідати за всією суворістю закону, їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

УК
 

You may also like...