Одного з керівників відділу Укртранспінспекції визнано винним в отриманні 100 тисяч

Одного з керівників відділу Укртранспінспекції визнано винним в отриманні 100 тисяч неправомірної вигоди

 Солом’янський районний суд міста Києва задольнив всі пункти обвинувачення процесуального керівника управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури України та своїм вироком визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення одного з керівників відділу Укртранспінспекції.

Вказану особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 1 статтею 368-2 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, без ознак хабарництва). 

Суд підтвердив, що вказаний службовець сприяв у видачі документів дозвільного характеру, за що отримав майже 100 тисяч гривень неправомірної вигоди за відсутності ознак хабарництва. Предмет неправомірної вигоди звернуто в дохід держави. 

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом незаконної видачі перевізникам дозволів службовцями управлінням Укртрансінспекції на поїздки територіями іноземних держав, які в подальшому протиправно передавались іншим особам. Указаними діями службових осіб було спричинено істотну шкоду інтересам держави у вигляді підриву авторитету державної системи.

Прес-служба Генеральної прокуратури України

You may also like...