На Луганщині судитимуть чергового бойовика, який бере участь у діяльності терористів «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом участі у діяльності терористичної організації мешканця Кадіївки (Стаханов), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України

Нагадаємо, що бойовик з квітня 2016 року та по теперішній час бере участь у діяльності так званого 6-го полку «ім. Матвєя Платова» структурного підрозділу народної міліції «ЛНР».

Вказаний підрозділ силового блоку терористичної організації «ЛНР» здійснює військовий опір та перешкоджає виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів України й військовослужбовцями Збройних Сил України в зоні проведення АТО.

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, останнього оголошено у розшук, та на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні проведено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...